Podnikani v USA

Me zkusenosti s podnikanim v USA, jak prorazit, napady, apod.

Podnikani v USA random header image

Chytry marketing?

August 20th, 2008 · 16 Comments

Marketing na ziskani vice zakazniku na registraci domen? Prislo to dnes emailem.

Dear Sir/Madam,

We are Beijing Erimart Network Service Co, Ltd which is the domain name register center in China. We received a formal application from a company who is applying to register “shipito” as their domain name and Internet keyword on Aug 19 2008.Since after our investigation we found that this word has been in use by your company, and this may involve your company name or trade mark, so we inform you in no time. If you consider these domain names and internet keyword are important to you and it is necessary to protect them by registering them first, contact us soon. Thanks for your co-operation and support.

 

china domeny

Popularity: 17% [?]

Tags: Shipito

Libi se ti tento blog?
Precti si moji knihu: Podnikani­ v USA
Kdyz uz nic tak mi to udela radost:-)
Je to tom jak muze cech proniknout v USA.


16 responses so far ↓

  • 1 Fondil // Aug 20, 2008 at 11:02 am  Add karma Subtract karma  +0

    No vypadá zajímavě, ale spíš bych to viděl na ten spam, než na to, že je opravdu někdo kdo si chce Shipito regnout.
    Číňani jsou vynalézaví, a myslím že tohle je důkaz.

  • 2 Dan // Aug 20, 2008 at 11:27 am  Add karma Subtract karma  +1

    Chodí to i Ä?eským firmám, to samé pÅ™iÅ¡lo bratrovi.

  • 3 Tonda // Aug 20, 2008 at 11:28 am  Add karma Subtract karma  +1

    Jenom by mě zajímalo Johne. Říkáš té službě [šipíto] nebo [šipittu]. :)

  • 4 Jan Dvořák // Aug 20, 2008 at 12:40 pm  Add karma Subtract karma  +0

    MnÄ› pÅ™iÅ¡lo vÄ?era to samé.

  • 5 Marek Prokop // Aug 20, 2008 at 1:04 pm  Add karma Subtract karma  +2

    MnÄ› pÅ™iÅ¡lo nÄ›co podobného asi pÅ™ed mÄ›sícem. Nevypadalo to na podvodníky. VymÄ›nil jsem si s nimi nÄ›kolik e-mailů, vysvÄ›tlil jim, že o Ä?ínský trh nemám zájem a byl klid. Nic mi nenabízeli, jen chtÄ›li můj souhlas, že mohou svému klientovi zaregistrovat přísluÅ¡né jméno v TLD cn.

  • 6 Rival // Aug 20, 2008 at 1:07 pm  Add karma Subtract karma  +5

    Vám chodí takové krásné spamy a mÄ› furt jen ta viagra… to není fér…

  • 7 Petr // Aug 20, 2008 at 1:08 pm  Add karma Subtract karma  +2

    k nám do firmy to přišlo několikrát. Když jsem ověřoval, zjistil jsem, že firma:
    a) neexistuje
    b) má velmi pÅ™esnÄ› obÅ¡lehnutý web od skuteÄ?ného registrátora vÄ?etnÄ› adresy
    c) má velmi podobný název jako skuteÄ?ný registrátor
    d) uvádí pouze jiný telefón a emailovou adresu
    Firem s touto aktivtou je více, pÅ™edpokládám, že lacinÄ› doménu zaregistrují a draze ji prodají novému majiteli, který ji ve skuteÄ?nosti ani nepotÅ™ebuje. UdÄ›láto v obavÄ›, aby nÄ›kdo nezneužíval jeho jméno.

  • 8 Petr // Aug 20, 2008 at 1:10 pm  Add karma Subtract karma  +0

    K bodu d) doplnÄ›k: jiný tel a email, ale jinak kompletnÄ› shodnou adresu jako skuteÄ?ný registrátor

  • 9 Martin Hinner // Aug 20, 2008 at 1:22 pm  Add karma Subtract karma  +1

    Je to spam, zadejte si do vyhledavace nejakou frazi z toho mailu a bude k tomu spousta nalezenych stranek a diskusi. Jsou to registratori domen, kteri takto lovi zakazniky. Uplne bych je ignoroval, ale priznam se, ze nejdriv jsem na to taky skocil… maji vytazena data z whoisu a delaji to opravdu sikovne.

    Na dotazy odpovida clovek, ale ma prefabrikovane e-maily s odpovedmi. V jednom z tech spam-mailu se odkazuji dokonce na neexistujici organisaci (nevim jakou, ale byla to nejaka zkomolenina APNICu, tedy Asia-Pacific Network information centre).

  • 10 Libor NováÄ?ek // Aug 20, 2008 at 1:57 pm  Add karma Subtract karma  +1

    VždyÅ¥ ale .cn doména stojí tÅ™i dolary (pro první rok) a není problém si registrovat jakoukoliv volnou? Ale tohle každý tohle neví a jestli to poslali na milion adres, pár doláÄ?ů jim to hodí :-) Ale shipito.cn už je v tuhle chvíli stejnÄ› registrovaná.

  • 11 John // Aug 20, 2008 at 10:34 pm  Add karma Subtract karma  +0

    Sakra, pozde:-)))

  • 12 John // Aug 20, 2008 at 10:36 pm  Add karma Subtract karma  +0

    Jinak americani rikaji nejcasteji [šipittu], spanelsky mluvici lidi zase [šipíto].. stejne tak cesi.

  • 13 Roman // Aug 22, 2008 at 2:06 am  Add karma Subtract karma  +0

    JJ, posílají to vÅ¡ude, znám pár firem, kterým tohle taky dorazilo. Docela se na .cz domény zaměřili – asi si myslí, že cz a cn je běžný pÅ™eklep :-) )))

    KaždopádnÄ› – je to tak… vystraší tÄ›, že ti nÄ›kdo chce zablokovat doménu, kterou můžeÅ¡ v budoucnu používat, a tak si ji za pár Å¡upů koupíš… Tebe to nebolí, ale oni na tom v tom množství vytřískají balík :-) )

  • 14 Anton Piták // Aug 26, 2008 at 12:45 am  Add karma Subtract karma  +0

    No, posielaju to nielen na .cz domény, doÅ¡lo toho veľa aj na .sk domény, takže je to skôr presne cielený spam na spoloÄ?nosti, než preklep medzi cz a cz ;)

    Inak, zaujímava bola aj komunikácia s nimi, kde tvrdili, že zaregistrujú aj názov spoloÄ?nosti ako “internet trademark”. Po otázke, kde a kto také nieÄ?o registruje bola komunikácia rýchlo ukonÄ?ená :)

    Pozerám, že Johnovi doÅ¡iel už iný email, kde “internet trademark” nie je spomínany. Asi sa pouÄ?ili… tak Ä?i onak, sú to dobrí srandisti :)

  • 15 Anton Piták // Aug 26, 2008 at 1:31 am  Add karma Subtract karma  +0

    No, nechodí to len na .cz doménu, na .sk doménu to doÅ¡lo pred dvoma týždňami, kde boli emaily eÅ¡te zaujímavejÅ¡ie, iný bol aj odosielateľ. Asi sa pouÄ?ili, lebo text emailu aj web je iný, ten predoÅ¡lý nemal ani adresu officu, len nejaké tel. Ä?íslo.

    Zaujímavé bolo napr., že v texte vtedy ponúkali aj registráciu “internet trademarku”. Komunikácia o tom, kto, kde a ako to registruje bola teda “obohajucúca” a rýchlo ju ukonÄ?ili :) .

    No, je vidieÅ¥, že sa postupne zlepÅ¡ujú … iný web, už s adresou, žiadna zmienka o internet trademarku dokonca aj doména odosielateľa súhlasí s doménou webu :) Asi to už prinieslo pár dolárov, takže je z Ä?oho vylepÅ¡ovaÅ¥ “techniku” :) )

  • 16 Anton Piták // Aug 26, 2008 at 1:33 am  Add karma Subtract karma  +0

    Sorry … nejak divne tu fungujú komentáre :( bol tu, potom nebol a teraz tu sú dva :( Johny, ten druhý komentár môžeÅ¡ zmazaÅ¥…

Napis komentar