Představení­ projektu Kania Consulting

Ahoj Johne, jmenuji se Ondřej Kania, mohl bych tě poprosit o zveřejnění­ našeho projektu u tebe na webu? :)) Dí­ky mockrát.

Jedná se o projekt http://www.kaniaconsulting.com/. Pomáháme studentům dostat se na stipendia na soukromé střední­ školy a univerzity v USA. Jak jsem na to přišel?

V roce 2009 jsem nějak cí­tí­l, že už tu dál nechci být, že chci odjet, nejlépe do USA, hrát tam basketball a cestovat. Když jsem to řekl doma, tak mě poslali do háje, že jsem se zbláznil. Přišel jsem na to, že školné na soukromých střední­ch školách se pohybuje k milionu korun ročně a bylo mi tedy jasné, že nemám absolutně žádnou šanci se do USA dostat, aniž bych obdržel plné stipendium. Sepsal jsem tedy svůj pří­běh, veškeré informace, úspěchy a poslal jsem e-mail snad každé soukromé střední­ škole v USA. Long story short, za sedm měsí­ců ší­lené práce a nezlomné ví­ry jsem dosáhl na dvě plná a čtyři 95% stipendia. Vybral jsem si školu v New Yorku a můžu ří­ct, že jsem zažil nejlepší­ dva roky mého života. Jen tak mimochodem, mi napsal v únoru letošní­ho roku jeden basketbalista ze Zlí­na, že se chce dostat do USA tak jako já, ale neví­ jak. Tak jsem mu jen tak domluvil plné stipendium u nás na škole. Momentálně je v New Yorku, cestuje po turnají­ch po celé Americe a má se skvěle :). V červenci jsem se dostal v Atlantě k jednomu miliardáři, který vlastní­ sí­ť hotelů, škol a produkční­ch firem. A protože mě vždycky bavila tvorba videí­, tak jsem mu ukázal co jsem vytvořil. Světe div se, mu se to moc lí­bilo a nabí­dl mi práci v jedné z produkční­ch firem v Coloradu. Přijal jsem, odmaturoval, vrátil se domů a v Srpnu očekával pracovní­ ví­za. Přišlo mi vyrozumění­ o zamí­tnutí­ ví­z pro nedostatečnou dokumentaci. Zají­mavé, firma mi oznámila, že se tí­m už nechtějí­ zabývat. Stál jsem tedy před rozhodnutí­m zda se vrátit na pomaturitní­ studium na školu v New Yorku a nebo tu zůstanu a něco dělat. Začal jsem si tedy psát blog a překvapilo mě, že se začali ozývat lidé, kteří­ mě žádali o pomoc a o rady s tí­m, jak dosáhnout na stipendia. Napadlo mě tedy zabývat se tí­m na plný úvazek 🙂 Mohu ří­ct, že je o to docela velký zájem. Web nám jede den a půl a už mám telefonáty a to ani nejsme dobře vyhledatelní­ na Googlu, no vlastně, nejsme vyhledatelní­ téměř vůbec :). Jednáme o spolupráci se stipendijní­mi fondy, abychom mohli pomoci lidem, kteří­ si nebudou moct dovolit, ani doplacení­ nějakého zlomku školného. Upří­mně řečeno, vypadá to velmi nadějně 🙂

Pro koho je služba určena?
Pro všechny studenty a studenty-sportovce, kteří­ se chtějí­ dostat na soukromou střední­ školu, či univerzitu v USA. Ví­m, že téměř nikdo si nemůže dovolit zaplatit onen milion korun na školném ročně a jedinou šancí­ jsou projekty typu Fulbrightova komise apod. Nicméně, zde je obrovská konkurence a dostane se tam opravdu jen zlomek studentů. Avšak každá škola má rozpočet na takzvanou “financial aid” (finanční­ pomoc), takže je možné mnohdy zí­skat i plná stipendia. Já si tí­m vší­m osobně prošel a pomohl jsem i druhým, takže se v této oblasti umí­m velice dobře pohybovat.

Jaký je rozdí­l mezi námi a agenturami?

Mám unikátní­ know-how v tom jak zí­skat výraznou finanční­ pomoc pro studenty na soukromých střední­ch školách a univerzitách (Na univerzitu jsem pomohl 4. bývalým spoluhráčům). Ten proces je nicméně velmi náročný a je třeba vykonat mnoho dí­lčí­ch věcí­, které jsou potřeba proto, aby se člověk vůbec kvalifikoval jako uchazeč o stipendium. Agentury pošlou studenta na státní­ školu, se statutem “výměnného studenta” a v drtivé většině pří­padů student nemá šanci odmaturovat, natož dostat se na univerzitu. Jak pí­ši u nás na webu, za tu cenu, kterou lidé platí­ ze tento nesmysl agenturám, je můžu dostat na výbornou soukromou střední­ školu, či univerzitu. Vybudoval jsem si mnoho kontaktů na ředitele škol, sportovní­ trenéry apod. po celém USA a teď je s radostí­ mohu uplatnit. V Česku ani na Slovensku podobná společnost není­. Ty zahraniční­ si za to berou velké pení­ze, u nás je to na domluvě. Jako paušální­ částku máme 10 000 kč, za celkové zastupování­. Ovšem záleží­ naPreviewdomluvě, ví­m jak je těžké, když musí­te počí­tat každou korunu, takže je možné se na ceně domluvit.
Otázky zodpoví­m s velkou radostí­ 🙂

Děkuji všem 🙂

Ondřej

Spread the love

10 thoughts on “Představení­ projektu Kania Consulting

  1. Tohle je přesně to, o čem jsem snil… Zvažoval jsem vyjet do USA na high school ale nechtělo se mi někam do rodiny a bůhví­ kam, ale kontaktovat pří­mo školu s žádostí­ o stipendium bylo téměř nemožné… Určitě se vám ozvu, dí­ky za zveřejnění­ Johne 🙂

  2. Nemáš na webe adresu a pritom preferuješ osobne stretnutie. Skús ju tam priadať ak ví´bec nejaké sí­dlo máš.

    Inak drží­m palce, nech sa darí­. Projekt je zaují­mavý.

  3. Ahoj, možná blbá otázka, ale proč nemá student v USA šanci odmaturovat , když je z agentury? Děkuju za odpověď

  4. Prečo nemáš na stránke referencie? Študent – škola – tuition fee – scholarship. Takto mi to prí­de, že pí­šeš o niečom, čo vieš urobiť, ale nemáš to nijako podložené prácou.

    Zí­skať scholarship je jedná vec, udržať si ho je druhá. Prestí­žnejšie univerzity v USA vyžadujú výborné známky nie len byť dobrým športovcom (na veľkých školách je v športoch veľká konkurencia).

    Tak ako nadávaš na agentúry ktoré vybavujú pobyt v host rodinách zabúdaš na to, že tieto kultúrne pobyty majú niečo do seba. Sám som sa zúčastnil výmenného pobytu cez agentúru CIEE a mí´žem ho len odporučiť. Host rodina zabezpečuje ubytovanie aj stravu.

    Ty ponúkaš jedine školu, ostatné si má študent vybaviť sám? Rozhodne to nie je lacná záležitosť.

    Agentúry taktiež zabezpečujú pohodlie počas pobytu formou koordinátorov.

    Určite vieš, že americké univerzity prijí­majú podľa ACT/SAT výsledkov. Niekde to nespomí­naš na stránke.

    Študent, ktorý by chcel í­sť študovať do USA by mal ovládať anglický jazyk perfektne. Prečo nežiadaš TOEFL/IELTS testy?

    Prí­de mi, že si pýtaš prachy za konzultácie, ktoré by som ja poskytol zdarma. Ví­za sa dajú vybaviť jednoducho, na pohovor sa nejako extra netreba pripravovať. Sám som tým prešiel, tak viem o čom hovorí­m.

  5. Dobrý den, všechny zmí­něné informace dávám lidem okamžitě potom, co mě zkontaktují­. Naše služby jsou docela komplexní­ a velmi se to liší­ člověk od člověka, zakládáme si na individuální­m pří­stupu. Těch možných scénářů je mnoho a bylo by naprosto zbytečné je mí­t vypsané na webu. Co se týče referencí­, tak web jede dva dny, reference tam postupem času doplní­me, až dostaneme text od studentů, kterým jsme to zprostředkovali. Co se týče agentury….to je přeci zcestné. Kulturní­ výměnný pobyt je pro lidi, kteří­ očekávájí­ úplně něco jiného, než lidé, kteří­ se zají­mají­ o naše služby. Co se týče, toho že žádám prachy za konzultace. Vidí­te někde, že bych měl cenu u konzultací­? Ne, takže se za ně neří­kám o pení­ze. Pokud by jste důkladně přečetl cení­k, tak zjistí­te, že si o pení­ze ří­káme pouze u “Zastupování­”, i tam je to velmi individuální­, protože lidé jsou mnohdy v těžké finanční­ situaci a některým pomáhám i zadarmo. Pokud bychom postupovali jako zahraniční­ společnosti, které nabí­zejí­ stejné služby jako my, tak by jsme si braly % z peněz, které jsme klientům pomohli ušetřit.

    Děkuji za připomí­nky.

  6. Co se mi na stránce velmi nelí­bí­: Vzbuzuje dojem, že zaplatí­-li jedinec 10 000 stanou se zázraky. Což určitě není­ pravda. Proto bych očekával alespoň nějaké základní­ požadavky na kandidáta. Dále by mě, ale i ostatní­ zají­malo zda-li máš zkušenost i z jinými než sportovní­mi stipendii (která jsou relativně snadno zí­skatelná, v porovnání­ s např. uměleckými, architektonickými aj.) Co mě velmi odradilo je i způsob jak se vyjadřuješ o Fullbrightovi: Od lidí­, jenž jej absolvovali ví­m, že jej zí­skat bylo asi stejně náročné jako erasmus. Je ale fakt, že se jedná pouze o jednoletý pobyt… Také vůbec nezmiňuješ možnost domácí­ch (českých) stipendijní­ch fondů, což, zejména u vysokoškolského studia může výrazně pomoci.

    1. Dobrý den.

      Začnu od konce. Zmí­nil jsem, že s českými stipendijní­mi fondy navazujeme spolupráci a dokonce s jední­m ji už máme uzavřenou. Ke zbytku. Pokud takový pocit máte, tak je mi to lí­to. My nejsme informační­ web, pokud člověk, který má zájem napí­še, já mu vše po e-mailu nebo telefonicky vysvětlí­m, protože opakuji znovu, každá situace je velmi odlišná a je to velmi individuální­. Rozhodně žádný zázrak neslibuji. Ano zkušenost mám i s akademickými stipendii. Co se týče těch sportovní­ch, to jak je jednoduché je zí­skat, nebo není­, je velmi individuální­ a rozhodně bych to nebagatelizoval tí­m, že jsou relativně snadno zí­skatelná. Opravdu takové věci, pokud nejedete přes agenturu nebo neziskovou organizaci nejdou generalizovat, zobecnit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *